آغاز برداشت توت فرنگی در مازندران/ پروتکل‌های بهداشتی در مزارع و باغ‌ها رعایت شود

آغاز برداشت توت فرنگی در مازندران/ پروتکل‌های بهداشتی در مزارع و باغ‌ها رعایت شود

عزیز الله شهیدی‌فر ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ستاد استانی مقابله با کرونا با ورود یک ‌هزار کارگر غیربومی برای برداشت توت فرنگی از مزارع مازندران موافقت کرده است، اظهار کرد: نیاز مزارع توت فرنگی برای برداشت محصول به ۲ هزار کارگر بوده و بنا بر تصمیم جمعی ستاد استانی مبارزه با ویروس کرونا، ۵۰ درصد کارگران باید از داخل استان تامین شوند و برای تامین نیم دیگر از سایر استان‌ها مجوز داده شد.

وی علت موافقت ستاد مقابله با کرونا برای ورود کارگران غیربومی به مازندران را ضرورت حفظ تعادل دستمزد کارگری در استان دانست و تصریح کرد: با توجه به این که برداشت توت فرنگی با نشای شالیزارها همزمان می‌شود، کمبود نیروی کار در استان بروز کرده که بخشی از این کمبود باید از محل کارگران غیر بومی تامین شود.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه بیشتر کارگران بخش کشاورزی مازندران از استان گلستان تامین می‌شود، گفت: کارگرانی که امسال از خارج استان آورده می‌شوند، برای برداشت محصول توت فرنگی در شهرستان‌های بابلسر، جویبار و سیمرغ به کار گرفته خواهند شد.

شهیدی‌فر حضور کارگران غیربومی در مازندران را منوط به رعایت پروتکل و دستورات بهداشتی دانست و افزود: در حال توجیه دستورات بهداشتی برای سرکارگرها، کشاورزان و شورای محلات و دهیاری ها هستیم.

وی مهم ترین مشکل کارگران غیر بومی را تامین بهداشت آنها در محل اقامت دانست و بیان کرد: به همه تکلیف شده که تعداد اقامت کارگران در هر واحد مسکونی باید بر اساس متراژ باشد و نباید در یک واحد بیش از هفت کارگر اقامت کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال‌های گذشته محدودیتی برای کارگران غیربومی در مازندران وجود نداشت، گفت: معمولا در این فصل بین سه تا چهار هزار نفر کارگر غیربومی برای کار کشاورزی به مازندران رجوع می‌کردند اما امسال به خاطر شیوع کرونا از ورود غیربومیان جلوگیری شد و اکنون نیز با مصوبه ستاد مقابله با کرونا، مجوز ورود و به کارگیری کنترل شده کارگران در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، برداشت محصول توت فرنگی در مازندران همه ساله از نیمه دوم فروردین ماه آغاز می‌شود و تا پایان خرداد ماه ادامه می‌یابد، طبق آمار جهاد کشاورزی؛ مازندران با سطح زیر حدود ۲ هزار هکتار، پس از استان کردستان رتبه دوم تولید توت فرنگی را در کشور دارد و به طور متوسط برای برداشت توت فرنگی از هر هکتار بین ۲۰ تا ۲۵ نفر نیروی کار لازم است، توت فرنگی حتما باید به صورت دستی چیده شود و هیچ روش مکانیزه‌ای برای آن وجود ندارد.

اخبار مرتبط

وداع مازندرانی ها با شهدای مدافع حرم

تجمع خانواده‌ها در مدارس، بار اضافی پروتکل‌های بهداشتی

تشدید نظارت دامپزشکی بر پروتکل‌های بهداشتی

0 نظر

ارسال نظر

capcha